Jednostavno i lagano

Umak i namaz od patlidžana

Slika nije dostupna
Jednostavan za pripremu, ovaj namaz idealan je kao predjelo na prepečenom kruhu, ali i kao umak za tjesteninu ili rižu. Pohranjen u hladnjak, može trajati danima.

Sastojci:

- 3 velika patlidžana
- 3 režnja češnjaka
- 1 žličica ulja od sezama ili 1 žlica sezama u zrnu
- 1 žlica maslinova ulja
- 1 žlica limunova soka
- peršin
- 15 crnih maslina
- sol, papar

Priprema:

Patlidžane dobro operite, posušite ih papirnatim ubrusom i posložite u lim za pečenje. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 15 minuta na 180 stupnjeva. Nakon pečenja, pustite ih da se ohlade.

Ohlađene, razrežite ih na pola, žlicom izvadite mesnati dio te isjeckajte na komadiće. Češnjak i peršin sitno nasjeckajte te dodajte patlidžanu. Masline nasjeckajte na kockice i dodajte namazu. Dodajte još ulje, sok od limuna i papar. Takav namaz služite na prepečenom kruhu.