Tjesto:
- 1 vrećica kvasca
- 170 ml vode
- 270 g brašna (po želji možete staviti i crno brašno)
- 2 žlice maslinovog ulja
Nadjev:
- umak od rajčica,
- mozzarella sir,
- origano
- 2 žutanjka
- po želji odabrati: :
prešanu šunku, šampinjone, tunjevinu, svježu papriku, tikvice… (možete odabrati samo jedan sastojak ili po želji više njih kombinirati)
Priprema:
Tjesto zamijesiti i pustiti da odstoji 30-40 min na toplom mjestu. U međuvremenu pripremiti sastojke za punjenje.
Dignuto tijesto mijesiti kratko na brašnu, oblikovati 2-3 loptice te ih razvaljati valjkom da dobijete krug debljine 0.5 cm. Isjeći na 4 ili 6 djelova (sjeći u trokute kao pizzu), ovisno kolike kifle želite.
Široki dio (otprilike 1/3 trokuta ) premazati s umakom od rajčice začinjen origanom. Staviti malo sastojka koji smo odabrali za punjenje i na kraju mozzarella sir te umotati u obliku kifle. Premazati s umućenim žutanjkom, poslagati u pleh, te ostaviti da odstoji 15 min. Peći na 220 stupnjeva oko 15 min. Služiti toplo ili hladno.