S tijestom za pizzu

Tortelini s orasima

Slika nije dostupna
Pecite ih 20-ak minuta, a poslužite tople s umakom od vrhnja i zelenom salatom.

Sastojci:

- 500 g tijesta za pizzu
- 100 g oraha
- 4 žlice tehućeg vrhnja za kuhanje
- 2 krumpira
- 3 žlice sezama
- papar
- sol
- 3 žlice ulja

Priprema:

Krumpir ogulite i skuhajte. Kada je skuhan dobro ga zgnječite. Orahe nasjeckajte na vrlo sitne komadiće te pomiješajte s krumpirom. Dodajte vrhnje, sol, papar i ulje. Tijesto za pizzu stavite u hladnjak na 1 sat, a zatim ga razvaljajte posve tanko, te ga izrežite na trake duge 5 cm. U sredinu svake trake stavite žličicu nadjeva, preklopite uglove, te zarolajte oko prsta i spojite dva kraja, da dobijete oblik torteline. Stavite torteline u lim prekriven papirom za pečenje, premažite uljem te pospite sezamom. Stavite ih peći u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva.