Sastojci:
- 1,5 kg teleće koljenice
- 2 glavice luka
- 2 žlice octa
- 1,5 dl bijelog vina
- 2 grančice ružmarina
- 1,5 dl vode
- 2 lista lovora
- 4 češnja češnjaka
- 5 mrkvi
- 600 g mahuna
- 700 g krumpira
- 1 dl maslinova ulja
- sol
- papar
Priprema:
Koljenicu zasolite, popaprite, zalijte octom i pospite nasjeckanim lukom i češnjakom. Prelijte ju marinadom od vina, ružmarina, vode i lovorova lista. Stavite ju preko noći u hladnjak, a povremeno ju okrenite da se svi dijelovi mesa mariniraju. Koljenicu stavite peći na maslinovu ulju na 190 stupnjeva oko 2 sata. Povremeno zalijevajte marinadom. Nakon prvog sata pečenja mesu dodajte luk i češnjak iz marinade te nastavite peći. U međuvremenu prokuhajte narezanu mrkvu, mahune i krumpir u slanoj vodi, procijedite i stavite 15-ak minuta da se peče s mesom.