Sastojci:
- 1 kg šarana
- 1 kg krumpira
- 60 g špeka
- 3 paprike
- 4 žlice maslinova ulja
- brašno
- 2 žlice crvene mljevene paprike
- 1/ dl bijelog vina
- peršin
- 3 češnja češnjaka
- sol
- papar
- biljno ulje
Priprema:
Šarana očistiti, izrezati na komade debele 2 cm, posoliti i uvaljati u smjesu brašna i mljevene paprike. Kratko popeći u biljnom ulju na tavi. Krumpire, oprati, oguliti i narezati na deblje ploške. Kratko ih prokuhati u slanoj vodi, te procijediti. Vodu u kojoj se kuhao krumpir ostavite za podlijevanje. Tepsiju ili vatrostalnu zdjelu namastiti maslinovim uljem, dodati komade šarana, krumpire, krupno narezan češnjak te narezane špek i papriku. Zalijte bijelim vinom i pecite 20-ak minuta na 220 stupnjeva. Podlijevajte vodom u kojoj se kuhao krumpir.