Sastojci:
- 600 g skuše
- 250 g riže
- 3 češnja češnjaka
- 2 glavice luka
- 1 svježa paprika
- 3 rajčice ili 150 g pelata
- 1,5 dl bijelog vina
- 2 dl vode
- 1 stručak peršina
- sol
- papar
- 6 žlice maslinova ulja
Priprema:
Ribu operite, posušite, posolite i poparite te u njezinu unutrašnjost stavite sitno sjeckani češnjak.Vatrostalnu zdjelu premažite s 3 žlice maslinova ulja, stavite krupno nasjeckan luk, zatim na kolute narezane rajčice i papriku, sve posolite i na kraju pospite ocijeđenom rižom koja se prethodno namakala u vodi. Na rižu stavite ribu, pospite nasjeckanim peršinom i zalijte mješavinom vina, vode i preostalog ulja. Pokrijte folijom i pecite 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.