Poslužite hladno

Šarena salata od tunjevine

Slika nije dostupna
Salatu poslužite kao samostalan obrok, s nekom drugom svježom salatom, s pečenom ribom ili mesom, ili kao hladni buffet s drugim salatama, mesnim narescima i sirevima.

Sastojci:

- ½ kg tjestenine (mašnice, makaroni…)
- ½ kg kuhanog povrća (grašak, mrkva)
- 1 limenka tunjevine
- 1 limenka kukuruza
- 3 kuhana jaja
- 4-5 kiselih krastavaca
- 2 vrećice majoneze
- 1 vrhnje
- 2 žlice senfa
- sok od pola limuna
- sol, papar

Priprema:

Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi te ju ostavite da se ohladi. Isto učinite s povrćem i jajima, koja nakon kuhanja ogulite.

Posebno u manjoj posudi umiješajte majonezu, vrhnje, senf, sok od limuna te papar i sol.

U veću posudu stavite ohlađenu tjesteninu, povrće, nasjeckana jaja, ocijeđen kukuruz te sitno nasjeckane krastavce. Izmiješajte te na kraju dodajte smjesu iz male posude.

Sve sastojke lagano izmiješajte kako se ne bi usitnili i pretvorili u kašu te po potrebi dodatno začinite paprom i solju. Salatu ostavite u hladnjak da se ohladi.