Tuna čini čuda

Riblje pogačice

Slika nije dostupna
Ove slasne pogačice možete poslužiti kao predsjelo ukusnom ribljem ručku.

- 50 dag tunjevine

- 50 dag brašna

- 2 jaja

- sol, biber

- peršunov list

- 1 glavica luka

- 2 češnja češnjaka

- jaja po potrebi (koliko pogača, toliko jaja)

- 1 bjelanjak

Priprema:

Od brašna i 2 jaja načinite tijesto, razvaljajte ga te od njega izradite pogače promjera oko 20 cm. U međuvremenu narežite tunjevinu na sasvim male komadiće te pomiješajte s kosanim lukom, zgnječenim češnjakom, paprom i solju.

Premažite svaku pogaču s 1 žlicom nadjeva od tunjevine, pospite sjeckanim peršunom te prelijte s 1 jajetom. Pogaču poklopite drugom praznom pogačom, rubove premažite bjelanjkom, stisnite rubove vrhom vilice te ih stavite na vrelo ulje par minuta da se ispeku.