Sastojci:
- 350 dag žutih rezanaca
- 350 g mljevene junetine ili teletine
- 1 glavica luka
- 400 g narezanih rajčica ili pelata
- 2 jaja
- 2 žlice krušnih mrvica
- maslinovo ulje
- bosiljak
- peršin
- sol i papar
- 2 dl pilećeg temeljca
Priprema:
Luk očistite i sitno nasjeckajte pa ga kratko pirjajte na maslinovu ulju. Umiješajte meso i krušne mrvice te dobro promiješajte, da se meso posve usitni. Skinite s vatre i ostavite da se ohladi.
U ohlađenu smjesu dodajte jaja, nasjeckani peršin, sol i papar te zalijte s pilećim temeljcem po potrebi, kako biste dobili povezanu smjesu. Oblikujte kuglice veličine oraha te ih ispržite na ulju. Izvadite ih na tanjur, te u istoj masnoći pirjajte 10-ak minuta najseckane rajčice i bosiljak.
U umak vratite okruglice te ostavite 15-ak minuta da se kuhaju na laganoj vatri. U međuvremenu skuhajte rezance al dente, ocijedite ih, isperite hladnom vodom te umiješajte u umak s okruglicama.