Sastojci:
- 1 kg janjećeg buta
- 1 patlidžan
- 2 paprike
- 2 češnja češnjaka
- 2 žlice soka od limuna
- 5 žlica maslinova ulja
- 1 žličica majčine dušice
- 1 žličica bosiljka
- sol
- papar
- 3 žlice biljnog ulja
- drveni štapići za ražnjiće
Priprema:
Janjetinu izrežite na manje komade, kao i inače kada pripremate meso za roštilj. Tako narezano meso stavite u marinadu, dobro promiješajte i ostavite u hladnjaku barem 2 sata. Marinadu ćete napraviti od maslinova ulja, limunova soka, majčine dušice, nasjeckanog bosiljka, papra, soli i sitno nasjeckanog češnjaka. U međuvremenu operite patlidžan, ogulite i nasjeckajte na kockice. Paprike operite, očistite i također izrežite na kockice dimenzija 2x2 cm. Uzmite štapiće za ražnjiće, nauljite ih običnim uljem te naizmjence na njih nižite meso, patlidžane i papriku. Pecite na grilu, a možete i u tavi. Poslužite uz rižu začinjenu maslacem.