Nadjev od jaja i sira

Punjeni krumpir

Slika nije dostupna
Pecite u namašćenoj vatrostalnoj zdjeli oko 20-ak minuta.

Sastojci:

- 5 većih krumpira
- 150 g feta sira, Grabancijaša ili bili kojeg bijelog sira
- 2 dl kiselog vrhnja
- 1 žlica maslaca
- 3 jaja
- 1 žlica mljevene paprike
- sol
- papar

Priprema:

Krumpir temeljito operite, te ga skuhajte u ljusci, ali ne da se posve skuha. Ocijedite ga, ogulite i izdubite na vrhu što veću rupu u koju ćete stavljati nadjev. Zatim napravite nadjev od jaja, sira, soli i papra te napunite krumpire. Na svaki krumpir stavite još malo maslaca. Pecite u namašćenoj vatrostalnoj zdjeli oko 20-ak minuta. Kada je krumpir pečen, polijte ga vrhnjem i pospite paprikom te služite kao samostalan obrok ili uz lešo meso i zelenu salatu.