Lagano predjelo ili brz ručak

Pripremite zdrave i ukusne zelene makarone

Slika nije dostupna
Makaroni s brokulom i tikvicama mogu biti lagano predjelo, ali i jednostavan, zdrav i brzo pripremljen ručak ili večera. Uz njega možete poslužiti i zelenu salatu ili pečeno meso.

Sastojci:

- 250 g makarona
- 1 glavica brokule
- 2 tikvice
- 1 dl pilećeg temeljca
- 2 režnja češnjaka
- maslinovo ulje
- papar, sol
- 1 dl vrhnja za kuhanje ili slatkog vrhnja

Priprema:

U slanoj vodi skuhajte makarone, procijedite ih i poklopite da se ne hlade. Brokulu operite i odvojite na cvjetove, skuhajte je u zasoljenoj vodi par minuta, dok ne omekša. U međuvremenu operite tikvice, nasjeckajte na sitne komadiće zajedno s korom.

Zagrijte u tavi maslinovo ulje, dodajte usitnjeni češnjak, zatim tikvice te pirjajte, povremeno zalijevajući pilećim temeljcem. Kad tikvice omekšaju dodajte i skuhanu brokulu. Posolite i popaprite, zalijte vrhnjem te ostavite 1-2c minute da se okusi i namirnice sjedine. Povrće prelijte preko makarona, a po želi ih možete posipati parmezanom.