I ne samo da izgleda neobično i zanimljivo, već bi mogla biti i mnogo bolja od obične rajčice za naš organizam. Novi pigment sadrži iste fitokemijske komponente koje možemo naći kod borovnica, a za koje se smatra da umanjuju rizik od raka i srčanih bolesti. Iako je ovaj eksperiment trajao punih šest godina, ljubičasti hibrid bi se mogao uskoro naći na našim tanjurima.
Genetičko podrijetlo nije upitno, budući da ljubičasta rajčica potiče iz divljih vrsta Južne Amerike. Jim Myers, profesor sa Oregone Statea, koji nadgleda ovaj zanimljivi projekt, izjavio je kako se ovdje ne radi o revolucionarnoj svjetskoj promjeni, ali će njihov rad svakako potaknuti vlasnike povrtnjaka i komercijalne uzgajivače da pokušaju isto.
Iako lokalno stanovništvo još uvijek ne može kupiti hibride, nekolicina ih je ljetos dobila priliku predstaviti među farmerima Mid Valleyja. Lokalni kušači su imali različito mišljenje, pa istraživači sada rade na križanju s popularnom Sungold rajčicom kako bi poboljšali okus. Znanstvenici se nadaju da će tako ljudi promijeniti mišljenje o genetski modificiranoj hrani kad vide da ova rajčica može liječiti razne bolesti.