Sastojci:
Tijesto za pizzu:
- 1/2 litre mlijeka
- 1 svježi kvasac
- 1 jaje
- 1 šalica (mala) ulja
- 1 kg brašna
- 2 žličice soli
- 2 žličice šećera
Nadjev:
- 4 zrele rajčice ili pire od rajčice (3 dl)
- 300 g sira (goude)
- 200 g svježeg kravljeg sira
- 150 g pikantne salame
- 150 g šampinjona
- origano
- maslinovo ulje
Priprema:
U šalici mlakog mlijeka otopite kvasac i šećer te smjesu stavite na toplo mjesto da naraste. U međuvremenu u posudu stavite brašno, sol, ulje i jaje te dobro izmiješate. Dodajte kvasac, promiješajte te postepeno dolijevajte preostalo mlijeko. Tijesto dobro izradite te ostavite na toplom sat vremena da naraste. U međuvremenu pripremite namirnice za nadjev - rajčicu očistite i narežite na trake, isto tako tvrdi sir, salamu i šampinjone. Sve to pomiješajte s kravljim sirom i origanom. Razvaljajte tanko tijesto i podijelite ga u krugove, promjera 15-ak cm. Nadjenite ih nadjevom. Preklopite tijesto i zatvorite ga, dobro pritisnuvši navlažene rubove, tako da dobijete izgled školjke. Gornju stranu pizze premažite maslinovim uljem i stavite u namašćen pleh. Pecite oko 20 minuta na 220°C.