Sastojci:
- 6 većih krumpira
- 150 g svježeg kravljeg sira
- 100 g prešane ili nemasne kuhane šunke
- 100 g kuhanog graha
- 80 g kuhane mrkve
- 100 tvrdog sira (edamera)
Dobro operite krumpire te ih u kori pecite 45 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva. Izvadite ih iz pećnice te vruće razrežite na polovine te žlicom izvadite dio unutrašnjosti krumpira u koji ćete stavljati nadjev.
Krumpir koji ste izdubili pomiješajte s kravljim sirom, šunkom narezanom na trakice, grahom i mrkvom te posolite i popaprite. Lagano miješajte smjesu, kako se sastojci poput graha i mrkve ne bi pretvorili u kašu.
Stavite nadjev u pole krumpira te pospite naribanim sirom. Pole vratite u pećnicu i pecite još 10-ak minuta, dok se sir ne rastopi.