Tijesto:
- 40 dag brašna
- 1 žlica maslinova ulja
- 2,5 dl mlake vode
- 1 paketić suhog kvasca ili 3/4 kockice svježeg kvasca
- sol
Nadjev:
- 15 dag pancete
- 10 dag šunke
- 20 dag sira
- 10 dag šampinjona
- 2 dl umaka od rajčice + 1 žlica vode
- origano
- masline
Priprema:
Suhi kvasac pomiješajte s brašnom ili ako radite sa svježim, izmrvite pa također pomiješajte s brašnom. Dodajte prstohvat soli, ulje i mlaku vodu. Umijesite tijesto da postane sasvim glatko, tako da se ne lijepi za ruke i zdjelu. Razvucite tijesto i stavite ga u pleh prethodno namazan uljem.
Pancetu izrežite na tanke komade široke 2-3 cm, šunku narežite na trake široke oko 1 cm, a sir krupno naribajte. Rajčicu pomiješajte s vodom te dodajte origano. Na tijesto stavite ¾ umaka od rajčice, zatim posipajte s 1/3 naribanog sira pa stavite narezanu pancetu, zatim opet posipajte sirom pa poslažite šunku, a nakon nje zadnji dio sira i na kraju šampinjone, zalijte s ostatkom umaka i posipajte s origanom. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva te pecite pizzu oko 20 minuta.