Tijesto:
- 200 ml mineralne vode
- 100 ml mlakog mljeka
- 2 žutanjka
- 100 ml ulja
- 1 pecilni prašak
- prstohvat soli
- malo šećera
- 1 svježi kvasac
- 600 g brašna
Nadjev:
- 300 g mozzarella sira
- 400 g šunke
- 300 g gljiva
- origano
- umak od rajčice
Priprema:
Zagrijemo mlijeko i u njemu otopimo kvasac te stavimo da malo naraste. U međuvremenu u posudu stavimo sve ostale sastojke za tijesto te na kraju dodamo kvasac te sve dobro zamiješamo. Tijesto ostavimo na toplom mjestu oko 45 minuta da naraste.
U međuvremenu naribamo šunku i sir te narežemo gljive. Na razvaljano tijesto, koje složimo u namašćen pleh, stavimo umak od rajčice, zatim ostale sastojke te pečemo u zagrijanoj pećnici na 220 stupnjeva oko 25 minuta. Poslužite s majonezom.