Parmezan nezaobilazan sastojak

Penne s gljivama i tikvicama

Slika nije dostupna
Pripremite tjesteninu s povrćem za osjetljivo nepce.

Sastojci:

- 200 g šampinjona
- 300 g kratke tjestenine (penne)
- 2 tikvice
- 2 režnja češnjaka
- peršin
- ribani parmezan
- maslinovo ulje
- jušni temeljac (može mesni ili povrtni)
- sol, papar

Priprema:

Gljive i tikvice očistite, operite i narežite na tanke ploške. Češnjak narežite na krupne komade i kratko pirjajte na tavi u kojoj ste prethodno zagrijali 4 žlice maslinova ulja. Dodajte gljive i tikvice. Podlijte s 2 dl temeljca, posolite i popaprite. Kuhajte na umjerenoj vatri dok tekućina ne ishlapi. Povrće je tada gotovo.

U međuvremenu skuhajte tjesteninu 'al dente' i primiješajte povrću. Pospite sitno nasjeckanim peršinom i parmezanom te dobro promiješajte. Osim što ga možete servirati kao predjelo, ovo jelo može biti glavno, ako uz njega servirate salatu. Dobili ste jednostavan, zasitan i lakoprobavljiv obrok za čiju pripremu ste utrošli jedva 30-ak minuta.

Povezane teme