Možete jesti tople i hladne

Pečene paprike s feta sirom

Slika nije dostupna
Brz i jednostavan 'jesenski' recept koji možete čak i zamrznuti.

Sastojci:

- 1 kg crvenih dugih paprika
- tri režnja češnjaka
- 150 g feta sira
- sol
- papar
- maslinovo ulje
- peršin

Priprema:

Paprike dobro operite, posušite i poredajte po plehu. Svaku malo polijte maslinovim uljem i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva. Paprike pecite oko 35 minuta. Kada su pečene izvadite ih i ogulite. Ako se teško gule, stavite ih nakratko u plastičnu vrećicu i ostavite par minuta, tako će se koža lakše skinuti. U zdjelu slažite red paprika, zatim ih posolite, popaprite, pospite sjeckanim češnjakom i na kockice narezanim feta sirom. Na to slažite novi red paprika i tako do kraja. Polijte sve maslinovim uljem i sokom koji s pustile paprike dok ste ih čistili. Možete ih jesti tople, ali i ostaviti da se ohlade u hladnjak. Idealne su uz sve vrste mesa, kao i dio hladnog buffeta. Kada se ohlade, možete ih i zamrznuti, te pojesti kada poželite.