Sastojci:
- 10 kriški toast kruha
- 4 žlice maslinova ulja
- 1 osrednja glavica luka
- 2 režnja češnjaka
- 400 g šampinjona
- 150 ml crnog vina
- 80 g tvrdog sira
- ružmarin
- peršin
- sol, papar
Priprema:
Luk sitno nasjeckajte te stavite pirjati na vrelo maslinovo ulje. Dodajte nasjeckan češnjak te nastavite pirjati. Umiješajte nasjeckane gljive i pirjajte dok ne počnu puštati sok. Zatim dodajte vino i začine te pustite da zakipi. Zatim smanjite vatru i kuhajte dok tekućina ne ishlapi. Maknite s vatre i začinite solju i paprom te ostavite da se ohladi.
U ohlađenu smjesu dodajte topljeni sir te lagano promiješajte. Stavite u hladnjak da se ohladi, a u međuvremenu zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Kriške kruha narežite dijagonalno, da dobijete trokute. Stavite ih na rešetku pećnice te pecite 15-ak minuta dok ne postanu zlatno-žuti.