Sastojci:
- 800 g fileta oslića
- đumbirov korijen
- 4 mlada luka
- peršin
- sol, papar
- 1 žlica smeđeg šećera
- 2 velike žlice pinjola
- 2 velike žlice maslaca
- 1 žlica vode
Priprema:
Mladi luk očistite i nasjeckajte. Isto učinite s peršinom, a đumbir ogulite i naribajte. Sve te stastojke pomiješajte u zdjeli i dodajte šećer, pinjole i 1 žlicu vode te stavite sa strane.
U međuvremenu oslić operite, posušite papirnatim ubrusom te ga začinite solju i paprom. Uzmite foliju, otrgnite toliko komada koliko ima odrezaka oslića, i to u formatu 20x20 cm. Na svaki komad folije stavite oslić, prelijte začinima, a na vrh stavite malo maslaca. Presavinite foliju preko svega, da se napravi mali paketić te stavite peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva oko 20-ak minuta.
Oslić će biti još ukusniji, ako ga ispečete na roštilju. Ovako spremljen oslić poslužite u foliji, sa slanim krumpirom ili kuhanim povrćem začinjenim maslinovim uljem i češnjakom.