Ne zaboravite dimljeni sir

Musaka od puretine

Slika nije dostupna
Musaku poslužite uz zelenu salatu ili kuhano povrće začinjeno maslinovim uljem.

Sastojci:

- 300 g purećih odrezaka
- 400 g ribanog dimljenog sira
- 150 g kukuruzne krupice
- 7 dl vode
- 2 žlice ulja
- 5 jaja
- sol
- papar
- peršin

Priprema:

Ispecite pureće odreske i ostavite ih sa strane. U međuvremenu stavite vodu na vatru. Kada zakipi, dodajte ulje i postupno umiješajte kukuruznu krupicu. Miješajte na laganoj vatri dok smjesa ne postane gusta. Kuhanu palentu stavite u namašćenu vatrostalnu zdjelu, poravnajte je i ostavite da se malo ohladi i očvrsne.

Dok se palenta hladi, ispecite kajganu od 5 jaja, posolite ju i dodajte peršin. Zatim na palentu stavite puretinu, pa kajganu. Na vrh stavite naribani sir i pecite oko 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.