Nesvakidašnji okus

Meksička pizza s piletinom

Slika nije dostupna
Pizza sa piletinom i pelatima možda će oduševiti vaše ukućane.

Tijesto:

- 380 g brašna
- 25 g svježeg kvasca
- 6 do 8 žličica maslinova ulja ili mlijeka
- vode po potrebi
- sol
- mlijeko

Nadjev:

- 250 g gouda sira
- 200 g kuhane piletine
- 1 limenka pelata
- 1 žuta paprika
- 3-4 mlada luka
- svježi peršun

Priprema:

Kvasac rastopiti u malo mlijeka, ostaviti da se digne te nakon toga uliti u brašno i sve zamijesiti uz dodavanje ulja ili mlijeka te soli. Ostaviti na toplom da stoji 30-ak minuta.

U međuvremenu zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva te naribati sir, narezati piletinu, pelate, papriku i peršin na komadiće.

Razvući tijesto na papir za pečenje koji ste prethodno malo namastili te stavite u pleh. Po tijestu rasporedite sir, piletinu, pelate i papriku.

Stavite u vruću pećnicu i pecite oko 20 minuta. Kod posluživanja posipajte s nasjeckanim mladim lukom i peršunom.

Povezane teme