Tijesto:
- 380 g brašna
- 25 g svježeg kvasca
- 6 do 8 žličica maslinova ulja ili mlijeka
- vode po potrebi
- sol
- mlijeko
Nadjev:
- 250 g gouda sira
- 200 g kuhane piletine
- 1 limenka pelata
- 1 žuta paprika
- 3-4 mlada luka
- svježi peršun
Priprema:
Kvasac rastopiti u malo mlijeka, ostaviti da se digne te nakon toga uliti u brašno i sve zamijesiti uz dodavanje ulja ili mlijeka te soli. Ostaviti na toplom da stoji 30-ak minuta.
U međuvremenu zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva te naribati sir, narezati piletinu, pelate, papriku i peršin na komadiće.
Razvući tijesto na papir za pečenje koji ste prethodno malo namastili te stavite u pleh. Po tijestu rasporedite sir, piletinu, pelate i papriku.
Stavite u vruću pećnicu i pecite oko 20 minuta. Kod posluživanja posipajte s nasjeckanim mladim lukom i peršunom.