Sastojci:
- 1 paket kora za savijaču
- 2 manje tikvice
- 1 patlidžan
- 1 svježa crvena paprika
- 150 g crnih maslina
- 200 g mozzarelle
- 3 žlice parmezana
- 3 žlice kiselog vrhnja
- 3 jaja
- sol, papar
- maslinovo ulje
- začini po vlastitoj želji (ružmarin, majčina dušica, bosiljak)
Priprema:
Uključite pećnicu na 180 stupnjeva. Okruglu tepsiju premažite maslinovim uljem te na nju poslažite kore za savijaču tako da prekriju i stijenke tepsije.
Nakon toga operite i očistite povrće, s tim da tikvicama ne gulite koru. Nasjeckajte ih na kockice ili rezance te ostavite da puste vodu. Masline također nasjeckajte na ploškice. Mozzarelu ocijedite, narežite na ploške i pomiješajte s dvije žlice parmezana. Povrće posušite s krpom, dodajte sir, mozzarellu i masline te zasolite i i popaprite. Dodajte začine.
Smjesu lagano promiješajte i stavite u tepsiju. Pecite 20 minuta, izvadite nakratko samo da biste pitu prelili s umućenim jajima, vrhnjem i preostalom žlicom parmezana. Pecite još 15-ak minuta.