U umaku od pelata

Lignje punjene mozzarellom

Slika nije dostupna
Uz punjene lignje poslužite slani krumpir ili palentu.

Sastojci:

- 1 kg lignji
- 3 žlice krušnih mrvica
- 1 žlica nasjeckanog peršina
- 3 žlice naribanog parmezana
- 100 g mozzarelle
- 2 češnja češnjaka
- 1 dl maslinova ulja
- 1 dl bijelog vina
- papar, sol
- ulje za prženje
- 1 limenka pelata
- bosiljak
- 1 glavica luka
- 1 žličica šećera
- 1 dl prošeka

Priprema

Lignje očistite i ostavite da se poosuše. Krakove sitno narežite te ih pomiješajte s krušnim mrvicama, maslinovim uljem, vinom, peršinom, parmezanom, mozzarellom narezanom na kockice te sitno nasjeckanim češnjakom. Sastojke dobro izmiješajte te popaprite i posolite.

Punite lignje dobivenom smjesom. Na napunjenu lignju na otvoru zadjenite čačkalicu, kako nadjev ne bi izlazio van. Lignje ispecite na tavi te poslažite u vatrostalnu zdjelu i napravite umak od pelata.

U tavi popirjajte sitno nasjeckan luk, dodajte nasjeckane pelate i bosiljak , zasolite i dodajte žličicu šećera te prošek. Prokuhajte par minuta. Umak prelijte preko lignji te zapecite u pećnici 15-ak minuta.