Idealna kombinacija

Lazanje s tartufima

Slika nije dostupna
Uživajte u bogatom ohusu tartufa i ne zaboravite na poseban ručak pozvati posebne osobe.

Tijesto:
300 g lazanja

Nadjev:
- nekoliko manjih tartufa
- 1 kiselo vrhnje
- 100 g ribanog sira
- 4 žlice maslinova ulja
- 1 jaje
- 2 žlice maslaca
- sol i papar

Umak:
- 40 g glatkog brašna
- 30 g maslaca
- 6 dl mlijeka
- 100 g ribanog parmezana

Priprema:
Skuhajte lazanje, ostavite ih u hladnoj vodi te zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U posudi izmiješajte jaje i vrhnje te dodajte ribani sir, 1 žlicu maslaca i naribane tartufe. Sve posolite i popaprite i dobro promiješajte da postane kompaktno.

Posudu namastite te dno premažite s umakom. Redati sloj lazanja, nadjeva od tartufa i bešamel umaka. Na kraju stavite umak te pospite parmezanom. Pecite 30 minuta. Pri serviranju naribajte još malo tartufa po lazanjama.

Povezane teme