Tijesto:
300 g lazanja
Nadjev:
- nekoliko manjih tartufa
- 1 kiselo vrhnje
- 100 g ribanog sira
- 4 žlice maslinova ulja
- 1 jaje
- 2 žlice maslaca
- sol i papar
Umak:
- 40 g glatkog brašna
- 30 g maslaca
- 6 dl mlijeka
- 100 g ribanog parmezana
Priprema:
Skuhajte lazanje, ostavite ih u hladnoj vodi te zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U posudi izmiješajte jaje i vrhnje te dodajte ribani sir, 1 žlicu maslaca i naribane tartufe. Sve posolite i popaprite i dobro promiješajte da postane kompaktno.
Posudu namastite te dno premažite s umakom. Redati sloj lazanja, nadjeva od tartufa i bešamel umaka. Na kraju stavite umak te pospite parmezanom. Pecite 30 minuta. Pri serviranju naribajte još malo tartufa po lazanjama.