Sastojci:
- 1 kg krumpira
- 3 jaja
- 3 mlada luka
Preljev:
- 2 žutanjka
- 2 žlice senfa
- 1 žlica svježeg limunova soka
- 1 češanj češnjaka
- 4 žlice maslinova ulja
- sol, papar
Priprema:
Krumpir skuhati u kori i ostaviti da se ohladi, oguliti te narezati na ploške debljine do 1 cm. U međuvremenu stavite sva jaja da se skuhaju te ih nakon toga ogulite i narežite na kockice, osim dva žutanjka koja ostavite za preljev. Sitno nasjeckajte mladi luk te ostavite u zdjeli s krumpirom dok u međuvremenu napravite preljev.
Žumanca, senf, sok od limuna i češnjak stavite u zdjelu te dobro izmiješajte mikserom. Postupno dodajte ulje dok smjesa ne postane svijetla i gusta. Na kraju preljev začinite solju i paprom te prelijte preko krumpira te sve lagano izmiješajte kako se krumpiri ne bi zdrobili.