Sastojci:
- 1 l umaka od rajčica
- 1 glavica luka
- 3 češnja češnjaka
- 3 paprike
- 1 krastavac
- 2 žlice vinskog octa
- 5 žlica maslinova ulja
- sol
- papar
- 1 stručak peršina
- 4 komada toast kruha
Priprema:
Krastavce i papriku oprati, očistiti i nasjeckati na vrlo sitne kockice. Jednu polovinu povrća pomiješati s nasjeckanim lukom i češnjakom te staviti u zdjelu s umakom od rajčice. Dodajte toast kruh nasjeckan na kockice i ocat te sve propasirajte ili izmiksajte u kašu. Smjesu postepeno zalijevajte uljem. Juhu začinite solju i paprom te ostavite u hladnjak oko pola sata. Ohlađenu juhu servirajte u duboke tanjure ili zdjelice. Pospite ih preostalom polovinom krastavaca i paprika te nasjeckanim peršinom.