Poslužite posute šećerom

Fritule s jogurtom

Slika nije dostupna
Ovo jednostavno jelo obično se spravlja u Dalmaciji, Istri i Primorju za blagdane ili nedjeljom.

Sastojci:

- 2 šalice od jogurta brašna
- 2 žlice šećera
- 2 jaja
- 1 vanilin šećer
- 1 jogurt
- 1 prašak za pecivo
- 1 žlica rakije
- naribana korica od limuna ili naranče
- 3 žlice grožđica

Priprema:

Dobro izmiješajte šećer i jaja, dodajte polagano sve ostale sastojke i smjesu ostavite da stoji oko 30 minuta. U duboki lonac ili tavu zagrijte ulje. Kada je ulje vrelo ubacujte sa žlicom male loptice tijesta da se peku. Umjesto žlicom, možete ih oblikovati tako da tijesto stavite na ruku, stisnete ju i 'propuštate' tijesto kroz rupicu koju napravite između kažiprsta i palca. Kada su dobile svijetlosmeđu boju, okrenite fritule da se ispeku i s druge strane. Izvadite ih iz ulja i stavite na papirnati ubrus da upije višak masnoće. Pospite ih zatim mljevenim šećerom i poslužite.