Sastojci:
- 800 g bakalara
- 2 glavice luka
- 4 fileta slanih inćuna ili srdela
- 1 vezica sjeckanog peršina
- 2 režnja češnjaka
- brašno
- 0,75 l mlijeka
- ulje
- sol, papar
Priprema:
Bakalar izrežite na 4-5 komada, potopite u hladnu vodu te ostavite preko noći da omekša. Kada se bakalar namočio, stavite ga u lonac i kuhajte oko sat vremena. Ohladite ga, odstranite kožu i kosti, te razdvojite u manje komade. U velikoj tavi zagrijte ulje, dodajte nasjeckani luk te ga prijajte dok ne postane staklast. Komade bakalara uvaljajte u brašno te stavite na luk da porumene. Ribu prelijte mlijekom i nastavite ju kuhati na laganoj vatri oko 40 min. Povremeno protresite tavu da se bakalar ne zalijepi za dno. Pred kraj dodati 2 žlice ulja, nasjeckani peršin i češnjak, te filete slane ribe. Posolite i poparite te bakalar stavite u vatrostalnu zdjelu i zapecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.