Zagorski carinici i policajac prokrijumčarili 19 i pol tona sira

Slika nije dostupna
Zagorska policija uhitila je četvoricu osumnjičenih za krijumčarenje 19 i pol tona sira preko graničnog prijelaza Macelja.

Kako je u ponedjeljak izvijestila krapinsko-zagorska policija, riječ je o dvojici carinika s Macelja - Damiru T. (45) iz Mokrica i Vladi G. (38) iz Kebla, policajcu Stjepanu B. (39) iz Krapine te vozaču Darku H. (42) iz Tugonice.

Službenici Odsjeka za suzbijanje kriminaliteta pri krapinskoj Carinarnici u subotu su u 10 sati na naplatnim kućicama u Zaprešiću zaplijenili kamion s prikolicom koji je prevozio 19 tona i 457 kilograma sira. Kamion sa sirom edamerom i gaudom, vrijednim 415 tisuća kuna, ušao je u Hrvatsku preko graničnog prijelaza Macelja, negdje u razdoblju od 7 do 10 sati u subotu. Roba nije bila ni pregledana, ni ocarinjena, izvijestila je policija.

Nakon što je odmah započela kriminalističku obradu nad vozačem kamiona, policija je otkrila da su u cijelu priču sa švercom sira umiješani i policajac i dvojica carinika.

Nakon provedene kriminalističke obrade i ispitivanja u Istražnom centru zagrebačkog Županijskog suda, svi su osumnjičeni pušteni kućama. Policajac i carinici prijavljeni su za nesavjestan rad u službi i udaljeni su s radnih mjesta, dok je vozača policija prijavila zbog izbjegavanje carinskog nadzora.

Zagorska policija je u nedjelju oko 21,35 sati na Macelju zatekla dvije 37-godišnje Zagrepčanke kako iz Njemačke prevoze odjeću i obuću vrijednu 10.249 eura, a platile su carinu za robu vrijednu tisuću eura. Nezakonito uvezena roba im je oduzeta, a protiv njih slijede kaznene prijave.

Povezane teme