Propalo pošumljavanje

Hrvatske šume skupo su ga plaćale, a sada je nestalo više od tone i pol vrijednog ploda

Hrast, ilustracija Foto: Davor Puklavec/Pixsell
Hrvatske šume policiji su prijavile neuobičajenu krađu. Naime, nepoznati počinitelj ukrao je više od tone i pol žira za pošumljavanje posječenih šuma.

Nepoznati počinitelj prerezao je u noći sa srijede na četvrtak žičanu ogradu i ušao u prostor rasadnika Hrvatskih šuma u Lukavcu pokraj Velike Gorice.

Iz rasadnika je ukrao 40 vreća žira hrasta lužnjaka namijenjenog pošumljavanju. Ukupna težina ukradenog žira je 1600 kilograma. Žir je trebao služiti za žirovanje posječenih šuma u okolici, piše V'gradu.

Slučaj istražuje policija.

Inače, Hrvatske šume su 1. listopada započele s preuzimanjem žira hrasta lužnjaka, a pozvali su ljude da ga skupljaju. Sakupljačima su isplaćivali bruto cijenu od tri eura po kilogramu za žir hrasta lužnjaka.

Pročitajte i ovo Iz minute u minutu FOTO/VIDEO Povećao se broj poginulih, a mnogi naslućuju uzrok katastrofe u Jablanici. Ministar: "Sve se dogodilo u nekoliko minuta, vidio sam strašan prizor"

Pročitajte i ovo upozorenje liječnika Kaos u susjedstvu, bolnice pune pacijenata, na udaru su i mladi: "Ovo je najvjerojatniji razlog"

Pročitajte i ovo Roditelji organizirali prosvjed Učenik zbog kojeg se ispisao razred radi probleme i u novoj školi: "Jučer je došao i incidenti su počeli"