POGINULA DVOJICA MUŠKARACA

Okončan očevid nakon tragedije u Sisku, mještani u šoku: "Ne možemo doći k sebi", "To je strašno"

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
U Sisku su u nesreći na radu poginule dvije osobe. Očevid je završen.

U sisačkom Galdovu dogodila se nesreća na radu u kojoj su dvije osobe smrtno stradale.

 

Dva mlađa muškarca poginula su jutros u Sisku. Policijska uprava Sisačko-moslavačke županije potvrdila je da je do nesreće na radu došlo u prostorima jednog klesarskog obrta prilikom istovara kamenih ploča. Dvojica muškaraca inače tu su obavljala svakodnevni posao istovara ploča koje su potom prebacivali u radionicu u koju kamion nije mogao zbog uske ulice.

Ploče su pale na njih, micali su ih posebnom dizalicom. Šok je zavladao u cijelom mjestu - jer poginuli su tu i živjeli i radili. Nakon očevida, kojim upravlja Županijsko državno odvjetništvo, znat će se okolnosti teške tragedije.

"Ne možemo doći k sebi, a ne mogu ni zamisliti kako je njegovoj obitelji", rekla Jana iz sisačkog Galdova.

"Žao mi je i šokirana sam, to je strašno", rekla je sumještanka Marica.

"Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja imat ćemo više informacija o uzroku ove tragedije i nesreće", rekla je policijska službenica za odnose s javnošću Maja Filipović.

Reporterka Nove TV Anja Perković javila se iz Siska za Dnevnik Nove TV:

"Očevid je završen, međutim policija, Državno odvjetništvo kao i Državni inspektorat će se oglasiti, ali još traju istražne radnje zbog osjetljivosti slučaje te će one potrajati".

Kako je reporterka naglasila s obzirom na cijelu tragediju mještani su u šoku, ali su rekli da su stradali i inače rutinski obavljali istovar.  No sve će se utvrditi istragom, a glavno je pitanje jesu li se poštivala pravila o zaštiti na radu pri obavljanju ovakvih poslova.

Upravo je to glavno pitanje za Državni inspektorat i policiju, a saznat će se u narednim danima. 

U građevinskom sektoru crne statistike rastu iz godine u godinu. Tako 2020.godine 14 je slučajeva stradalih na radnom mjestu u tom sektoru, prošle godine bilo ih je 19, a ove godine 21 radnik u tom sektoru je stradao.

Inače, svaka druga osoba smrtno stradala na radnom mjestu dolazi iz sektora građevinarstva.

Na terenu su od jutra uz policiju bili i hitna pomoć i vatrogasci. Iz Državnog odvjetništva i policije je stiglo tek šturo priopćenje.

Riječ je o nesreći na radu, neslužbeno stradala su dvojica mlađih muškaraca koji i žive u ulici gdje se i dogodila nesreća. Ona se dogodila prilikom istovara građevinskog materijala, kamenih blokova. "O ovoj tragediji malo tko želi govoriti, stanovnici sisačkog naselja su u šoku i ne pamte ovakvu tragediju", rekla je PerKović. 

 

Mještani koji su poznavali vlasnika obrta rekli su da su se čuli jak tresak i plač. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Povezane teme