Teška nesreća

Pag: Mjesto u šoku, Dan žalosti za svaki mladi život

Strašna tragedija pogodila je mjesto Povljane na otoku Pagu. Troje mladih poginulo je na lokalnoj cesti.

Bili su u noćnom provodu. Svi su iz istog mjesta, Povljane, koje je zavijeno u crno. Odlučeno je da će umjesto jednog proglasiti tri dana žalosti za svaki mladi život koji se ugasio. Jer kada znate da ovo mjesto ima oko 800 stanovnika jasno je da su ova 3 mlada života nevjerojatan gubitak.

Na mjestu nesreće okupljali su se prijatelji i rodbina poginulih, a još uvijek nitko od njih ne može vjerovati što se dogodilo. Na cesti je uistinu stravičan prizor, još se vide tragovi kočenja, mjesto na kojem je automobil izletio s ceste i prevrtao se gotovo stotinu metara. Policija je utvrdila da je vozač bio pijan, da je vozio prebrzo, a i gusta magla svakako je pridonijela ovoj nesreći. Od automobila kojim je petero mladih išlo u noćni provod - ostala je zgužvana hrpa lima. Mještani i prijatelji šutke se opraštaju od poginulih.

Nesreća se dogodila oko 2,30 sati na državnoj cesti DC 108, između mjesta Gorica i Povljana, na otoku Pagu. U vozilu zadarskih registarskih oznaka bilo je pet osoba, od kojih su tri smrtno stradale, dok je 22-godišnji vozač hospitaliziran u Općoj bolnici Zadar s lakšim ozlijedama, izvijestila je Policijska uprava zadarska.

Smrtno su stradali 19-godišnja djevojka, 21-godišnji i 24-godišnji mladići. Doznaje se kako su nesreći kumovali alkohol i brzina.

Na mjestu događaja istražni sudac Županijskog suda u Zadru i policijski službenici poduzeli su očevid kojim je utvrđeno da je 22-godišnji vozač, upravljajući osobnim vozilom marke Citroen Xantia, pod utjecajem alkohola od 0,85 promila, krečući se iz pravca Povljane prema Gorici, usljed neprilagođene brzine kretanja izgubio kontrolu nad upravljačem te je vozilom sletio van kolnika i više puta se prevrnuo.

Ukrao policijsko vozilo i prijetio samoubojstvom

Nakon dojave o prometnoj nesreći, na mjesto događaja stigao je policijski službenik koji je unesrećenima pružio hitnu medicinsku pomoć. Za to vrijeme 22-godišnjak, koji je upravljao vozilom koje je sudjelovalo u prometnoj nesreći, udaljio se s mjesta nesreće službenim vozilom, u kojem je policijski službenik ostavio ključ u bravi zbog žurnosti postupanja prema unesrećenima i odvezao se prema mjestu Povljana te je iz kuće uzeo očevu lovačku pušku.

Policijski službenici su ga ubrzo potom zatekli na plaži u Povljani, gdje je prijetio samoubojstvom, ispalivši jedan hitac iz puške u zrak. Na nagovor policijskih službenika i oca predao je pušku, a potom je doveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

'Ispalio je jedan hitac iz te puške u zrak i prijetio da će izvršiti samoubojstvo. Od toga su ga odgovorili policijski službenici i njegov otac, potom je dovedem u prostorije policije gdje je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje. U dogovoru sa Državnim odvjetništvom protiv njega će biti podnesena kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće i oduzimanja tuđe pokretne stvari, a protiv oca slijedi optužni prijedlog', izjavila je Sandra Poljak Jurinčić glasnogovornica PU zadarske.

U dogovoru s nadležnim državnim odvjetništvom protiv 22-godišnjaka će biti podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Izazvanja prometne nesreće i Oduzimanja tuđe pokretne stvari te će tijekom dana biti priveden istražnom sucu Županijskog suda u Zadru. 

Povezane teme