Nepravomoćna presuda

Roditelji pronašli snimke: Trener iz Rusije seksualno zlostavljao tinejdžere u hrvatskim klubovima, dobio 15 godina

Ilustracija Foto: Getty Images
Zbog seksualnog zlostavljanja 14-ero maloljetnika, trener iz Rusije koji je trenirao maloljetnike u nekoliko hrvatskih klubova nepravomoćno je osuđen na 15 godina zatvora.

Trener iz Rusije, koji je više godina trenirao maloljetnike u nekoliko klubova na području središnje Hrvatske nepravomoćno je u ponedjeljak na zagrebačkome Županijskome sudu osuđen na 15 godina zatvora zbog seksualnoga zlostavljanja svojih učenika, piše Jutranji list, koji ne navodi ime trenera zbog zaštite identiteta djece.

Sud ga je proglasio krivim za ukupno 14 kaznenih djela, među kojima su spolna zlouporaba dječaka mlađeg od 15 godina, snimanje djece u seksualno eksplicitnim položajima i upoznavanje djece s pornografijom. Užase je počinio od početka 2020. pa do uhićenja krajem 2022.

Žrtve trenera bili su 14 tinejdžera starih između 13 i 17 godina. Sud mu je izrekao i mjeru zabrane obavljanja djelatnosti sportskoga trenera u svim odgojno-obrazovnim ustanovama te klubovima, kao i svih zaposlenja koja uključuju rad s djecom.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji, Rus je u tri godine od dječaka koje je upoznavao na treninzima tražio da mu šalju svoje obnažene fotografije, a nad jednim od njih izvršio je i spolni odnošaj. Čitav slučaj otkriven je prije nešto više od dvije godine kada su roditelji nekih od žrtava pronašli snimke u mobitelima svoje djece te čitav slučaj prijavili policiji. Tijekom postupka okrivljenik je negirao krivnju, no sud je njegovu obranu odbacio. U istražnom zatvoru ostat će do pravomoćne presude.

Pročitajte i ovo U POPOVAČI Žena čistila nedavno kupljenu vikendicu, a zbog onog što je pronašla odmah je zvala policiju

Pročitajte i ovo umro na mjestu FOTO Ravnatelj KBC-a Rebro Ante Ćorušić pao u bolnici i poginuo: Cure detalji tragedije