Obitelj u šoku i tuzi

Stariji sin izbjegao je smrt zahvaljujući igrici

Slika nije dostupna
Nakon teške prometne nesreće na cesti Vinkovci-Županja, u kojoj su jučer poginuli 46-godišnji Vladimir Kurolt, njegov dvogodišnji sin Karlo i 71-godišnja baka Božica Prkić, obitelj stradalih je u šoku.

'Ne znam kako ćemo ovo preživjeti, tolika je to tragedija. Moj Karlo je imao samo dvije godine, a zet Vladimir bio je uzoran suprug i otac, savršen. Jedina mu je mana bila brza vožnja, u tome mu nije bilo lijeka' govorila je plačući prabaka poginulog dječačića, 81-godišnja Zagorka Kovačević, baka Karlove majke Tatjane, koja živi u Vinkovcima, piše Jutarnji list. Neprestano plačući, starica je ispričala kako su Vladimir, koji je radio kao stomatolog u Rokovcima-Andrijaševcima nedaleko Vinkovaca, i supruga Tatjana prodali kuću u tom selu i prije mjesec dana uselili se u novi stan u Vinkovcima.

>> Među troje poginulih u Vinkovcima dvogodišnje dijete

Stariji sin slučajno izbjegao smrt

'Vozio je svoju majku u trgovački centar, a mali Karlo plakao je da ide s njima pa su ga stavili u dječju sjedalicu na zadnjem sjedištu obiteljskog bijelog terenca. S njima je trebao ići i stariji sin Filip, učenik 6. razreda, ali se zaigrao na računalu pa je odustao od vožnje', prepričava neutješna prabaka. Tatjana Kurolt, koja je u stravičnoj nesreći ostala bez sina i supruga, te bez svekrve, u stanju šoka nije mogla govoriti. S njima u stanu živjela je i najstarija kći Silvija, koja je tek krenula u srednju školu, kao Vladimirov sin iz prvog braka, Marko. Bolom shrvana obitelj od svojih najmilijih oprostit će se u ponedjeljak u 13 sati na gradskom groblju u Vinkovcima, piše Jutarnji. 

Glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Krunoslav Žgela u nedjelju nije još imao podatke s obdukcije tijela Vladimira Kurolta, vozača terenca Santa Fe, no zašto je na ravnoj cesti prema Županji odjednom prešao na suprotnu stranu ceste i podletio pod kamion, vjerojatno će ostati nerazjašnjeno.