Pobjegao iz zatvora

VIDEO Specijalci u Sesvetama upali u kuću i uhitili ubojicu iz Srbije: Pogledajte snimku

Policija je došla do saznanja da se u kući u Sesvetama nalazi muškarac za kojim je raspisana međunarodna potraga Interpola Republike Srbije zbog bijega s odsluženja zatvorske kazne u Srbiji. Uhićen je.

Zagrebačka policija je izvijestila kako su specijalci u ranojutarnjim satima u ponedjeljak u kući na području Sesveta pronašli i uhitili državljanina Republike Srbije starosti 48 godina te još trojicu stranih državljana. 



Naime, policijski službenici su temeljem ciljanog prikupljanja informacija došli do saznanja da se u kući u Sesvetama nalazi strani državljanin za kojim je raspisana međunarodna potraga Interpola Republike Srbije zbog bijega s odsluženja zatvorske kazne u Srbiji.

Dolaskom na lokaciju u Sesvetama, policijski su službenici uhitili 48-godišnjaka i još tri muškarca koji su boravili s njim u kući.

Riječ je o Vladanu Sretenoviću (48), koji je u Srbiji odslužio 15-godišnju zatvorsku kaznu zbog ubojstva iz 1998. godine, a o njegovim zatvorskim danima je prije tri godine snimljena jedna od epizoda srbijanskoga dokumentarnoga serijala "Iza brave", piše Jutarnji list. On je zbog ubojstva i pljačke 1998. bio najprije osuđen na 30 godina zatvora, da bi mu kasnije kazna bila prepolovljena.

Ovaj put Srbija je za njim raspisala tjeralicu zbog odsluženja zatvorske kazne od 1,5 godina zatvora zbog teškoga ozljeđivanja jednoga muškarca u lokalu u Arilju u lipnju 2016. Naime, prema presudi suda u Srbiji Sretenović je u lokalu "Biblioteka 031" najprije iz lokala potjerao sve goste, da bi zatim s jednim prijateljem pretukao jednoga muškarca koji je odbio napusti lokal. Sretenović i njegov prijatelj su muškarca nakon što je pao na pod nastavili cipelariti te su ga teško ozlijedili. 

Zbog nezakonitog boravka na teritoriju Hrvatske uz Sretenovića, uhićeni su i 22-godišnji državljanin BiH te 34-godišnji državljanin Crne Gore, dok je kod 19-godišnjeg državljanina BiH s reguliranim statusom u Hrvatskoj pronađeno 3,9 grama marihuane.

Potom je Sretenović odveden na Županijski sud u Zagrebu radi pokretanja ekstradicijskog postupka, dok su ostali muškarci dovedeni u službene prostorije policije.

Nad 19-godišnjim državljaninom BiH dovršeno je kriminalističko istraživanje te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog zbog kršenja Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, dok se prema ostaloj dvojici stranih državljana postupalo sukladno odredbama Zakona o strancima.

Pročitajte i ovo Dragulj hrvatskog juga Grad u Hrvatskoj dobio titulu najekskluzivnije destinacije u Europi

Pročitajte i ovo Tragičan kraj potrage Pronađen Luka koji je misteriozno nestao, tijelo je u neprepoznatljivom stanju