DORH otvorio istragu

Pijani Slovenac u Zagorju autom usmrtio jednog Filipinca, drugog ozlijedio pa pobjegao

Policija, ilustracija Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix
Pijani Slovenac u Dubrovčanu je izazvao prometnu nesreću u kojoj je poginuo Filipinac.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu u nedjelju je ispitalo državljanina Republike Slovenije (1984.) zbog osnovane sumnje da je izazvao prometnu nesreću u cestovnom prometu i potom pobjegao, nakon čega je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 40-godišnjak u subotu u 18:18 u Dubrovčanu automobilom upravljao vozilom pod utjecajem alkohola – u krvi je imao 2,08 promila. Kretao se desnom prometnom trakom kolnika ceste iz smjera Družilovca u smjeru Dubrovčana i dolaskom u blagi desni zavoj nije prilagodio brzinu kretanja vozila tako da može pravovremeno zaustaviti ili zaobići četvoricu pješaka, državljana Filipina, koji su se jedan iza drugoga kretali uz desni rub kolnika.

Vozilom je udario jednog pješaka i on je zadobio tjelesne ozljede glave, a potom je udario drugog pješaka, koji je zbog naleta zadobio teške tjelesne ozljede zbog kojih je smrtno stradao. Okrivljenik je zatim otišao s mjesta nesreće, a da pješacima nije pružio ili za njih zatražio pomoć iako je bio svjestan da je svojom vozilom naletio na pješake na kolniku i da se uslijed toga nalaze u opasnosti.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage prihvatio je navedeni prijedlog i okrivljeniku odredio istražni zatvor po predloženoj zakonskoj osnovi.

Pročitajte i ovo Silovit upad Izraela FOTO Ostale su samo ruševine: Pogledajte kako izgleda Bejrut jutro nakon napada

Pročitajte i ovo Objavljeni detalji Nova akcija USKOK-a: Policija na terenu, u tijeku su uhićenja

Povezane teme