30 dana

Slavonska trojka ide u istražni zatvor

Bivši čelnik Hrvatskih cesta (HC) Josip Škorić i predsjednik Uprave Osijek Koteksa Zoran Škorić te direktorica osječke tvrtke Sanda Bajtl idu u istražni zatvor.

Određen je istražni zatvor za troje uhićenih u velikoj akciji USKOK-a. Riječ je o bivšem šefu Hrvatskih cesta Josipu Škoriću, predsjedniku uprave Osijek Koteksa Zoranu Škoriću i direktorici osječke tvrtke Structivo Sandi Bajtl

Slavonskoj trojci određen je istražni zatvor u trajanju od 30 dana zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Prihvaćeni su svi svjedoci, a njihov broj nije malen, naime, riječ je o 20-ak svjedoka po osumnjičenom.

Troje uhićenih negira krivnju, a Josip Škorić iznio je detaljnu obranu. Nešto ranije na novinarsko pitanje je li ovaj slučaj razlog njegove ostavke na mjesto šefa HC-a koju je podnio prije mjesec dana, odvratio je: "Ne."

USKOK je pokrenuo istragu protiv bivšeg čelnika Hrvatskih cesta (HC) Josipa Škorića zbog sumnje da je namještao poslove vrijedne 10 milijuna eura svom rođaku, predsjedniku Uprave Osijek Koteksa i direktorici osječke tvrtke, a koji su osumnjičeni da su ga podmitili.

Pročitajte i ovo Siniša Hajdaš Dončić Novi šef SDP-a u Dnevniku Nove TV najavio prve poteze

Pročitajte i ovo Uoči koncerta u Zagrebu Legendarni Jose Carreras za Dnevnik Nove TV: "Smatram se sretnim čovjekom. Nikad se ne zna što život umjetnika donosi"