Užas na otoku

Objavljeni detalji stravične nesreće na Viru: Pijani vozač pregazio cijelu obitelj, poginula mlada majka (24) troje djece

Hitna pomoć Foto: Luka Gerlanc/Cropix
Policija je objavila detalje prometne nesreće na Viru.

Policijska uprava zadarska objavila je rezultate očevida nesreće koja se sinoć dogodila na Viru u kojoj je poginula majka, a otac i troje djece su završili u bolnici. 

Prometna nesreća se dogodila oko 23:40 sati u ulici Put lozica, kada je 29-godišnji vozač osobnog automobila zadarskih registarskih oznaka zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju te vidljivosti ceste izgubio nadzor nad vozilom te sišao na desnu stranu kolnika, uslijed čega desnim kotačem silazi van kolnika, gdje najprije udara u kamenje, a potom automobilom nalijeće na pješake.

Nakon udara u pješake, koji su od siline udarca odbačeni van kolnika, vozilo se prevrnulo.

Od posljedica nesreće na mjestu događaja preminula je hrvatska državljanka u dobi od 24 godine. Druge osobe, jedna odrasla i troje djece su zbog zadobivenih ozljeda upućeni na pružanje liječničke pomoći u Općoj bolnici Zadar, gdje su kod 28-godišnjeg hrvatskog državljana te dvoje djece konstatirane teške, a kod jednog djeteta lake tjelesne ozljede.

U trenutku prometne nesreće pješaci su se kretali uz rub kolnika na kojem ne postoji nogostup niti druga površina određena i prikladna za kretanje pješaka, kao ni javna rasvjeta.

Za vrijeme vršenja očevida, kolnik navedene ulice bio ja zatvoren za sav promet u vremenu od 00:40 do 5:30 sati.

Provedenim alkotestiranjem kod 29-godišnjeg vozača, hrvatskog državljanina utvrđena je koncentracija alkohola od 1,75 g/kg, te je isti uhićen i smješten u prostorije policije.

Nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje u svezi kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Pročitajte i ovo Majka je poginula Liječnik o užasnoj nesreći na Viru: Dječak se bori za život, oca čeka operacija, a djevojčica ima teške ozljede

Pročitajte i ovo Strašna nesreća u Dalmaciji Auto naletio na pješake, poginula majka, djeca teško ozlijeđena: "Ovo je gore od Divljeg zapada"

Pročitajte i ovo najnovije informacije Dječak ozlijeđen u stravičnoj nesreći na Viru životno je ugrožen: U bolnici su otac, kći i 11-mjesečno dijete

Pročitajte i ovo "Tko ga to štiti?" Vijećnik zbog prometne na Viru prozvao bivšeg načelnika: "Nije samo pijani vozač odgovoran za ovu tragediju"

Pročitajte i ovo "skupljanje političkih poena" Načelnik Vira o teškoj prometnoj nesreći u kojoj je stradala obitelj: "To rade monstrumi, zvijeri i ljudske nule!"

 

Povezane teme