Nedavno podnio ostavku

FOTO/VIDEO Nova akcija USKOK-a: Uhićen HDZ-ov gradonačelnik

USKOK je u novoj akciji.

Dva dana nakon uhićenja bivšeg šefa Hrvatskih cesta Josipa Škorića i dvoje suosumnjičenih, policija i USKOK krenuli su u ponedjeljak u novu akciju uhićenja.

Prema prvim neslužbenim informacijama, na meti istražitelja našao se HDZ-ov gradonačelnik Otoka Josip Šarić. On je prošli tjedan podnio ostavku na dužnost saborskog zastupnika.

Oglasili se USKOK i policija

Oglasili su se i USKOK i policija, koji su objavili da je u tijeku akcija uhićenja, ali bez navođenja identiteta.

Vukovarsko-srijemska policija priopćila je da u koordinaciji s USKOK-om provode kriminalističko istraživanje na području Slavonije nad jednom osobom zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv službene dužnosti.

Nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja, dodali su, osumnjičena osoba bit će predana pritvorskom nadzorniku, a policija će protiv nje podnijeti kaznenu prijavu USKOK-u.

Oglasio se i USKOK te priopćio: "Uhićenje i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje po nalogu USKOK-a provodi Policijska uprava Vukovarsko-srijemska. Navedene radnje provode se na području Slavonije i Zagreba protiv osobe za koju se osnovano sumnja da je počinila koruptivno kazneno djelo. USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost."

Turudić u Dnevniku Nove TV najavio da će biti još uhićenja

Inače, glavni državni odvjetnik Ivan Turudić gostovao je u Dnevniku Nove TV u nedjelju i, između ostalog, o prvom velikom slučaju - uhićenju Škorića - otkako je na položaju šefa DORH-a. U razgovoru je, između ostalog, ne navodeći detalje, najavio da će biti još uhićenja.

Šarić je bez navođenja razloga prošli tjedan podnio ostavku na mjesto saborskog zastupnika, a iako su njegovi stranački kolege spominjali zdravstvene razloge, odmah se počelo govoriti da je to učinio nakon što je otvorena istraga DORH-a o nepravilnostima u vođenju Otoka, kojem je Šarić na čelu već 33 godine.

O njemu i njegovu trošenju javnog novca za privatne potrebe pisao je u više navrata Telegramov novinar Drago Hedl.

Josip Šarić rođen je 1. lipnja 1968. godine u Otoku. Završio je Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Mandat mu je trajao vrlo kratko, od 16. svibnja do 20 rujna ove godine. Došao je u Sabor kao zamjenik Marina Piletića. Ostavku je podnio 20. rujna. Bio je i potpredsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost te član saborskog Odbora za pomorstvo, promet i infrastrukturu.

Pročitajte i ovo Neformalna grupa STAV VIDEO Napad na studente ispred zgrade Rektorata u Novom Sadu: Ima ozlijeđenih, čula se i eksplozija

Pročitajte i ovo Drugi tjedan zaredom Rastu cijene nafte: Eskalacija sukoba na Blistom istoku mogla bi donijeti velike probleme?

Povezane teme