Prijeti mu 60 dana zatvora

U Splitu oteo djevojku, imao i ilegalni pištolj

Ilustracija Foto: Lucija Ocko/Cropix
U pritvoru splitske policije završio je 24-godišnjak osumnjičen da je oteo djevojku koja mu je potom ipak uspjela pobjeći tek s lakšim ozljedama, a kod njega je pronađen i ilegalni pištolj zbog čega policija za njega traži još 60 dana zatvora.

Policija je izvijestila da je 24-godišnjaka tereti da je djevojku fizički napao i protiv njene volje posjeo u vozilo nakon čega joj je ograničio slobodu kretanja. Srećom, djevojka je uspjela pobjeći i zatražiti pomoć policije. Pregledali su je liječnici i utvrdili da je zadobila lakše tjelesne ozljede.

Odmah nakon događaja policija je počela tragati za 24-godišnjakom koji je potom pronađen na području Splita i doveden u službene prostorije gdje je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje te je nakon toga uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Policija je pritom utvrdila i da je mladić ostvario i obilježja prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građanina tako što je u svojoj osobnoj torbici nosio ilegalno vatreno oružje B kategorije. U torbici je imao pištolj nepotpunog tvorničkog broja s pripadajućim spremnikom bez oružnog lista i odobrenja za nabavku oružja.

"S oružjem nije postupao s osobitom pažnjom, nepravilno ga je čuvao u stambenom ili drugom prostoru, u mjestu koje nije njegovo prebivalište, izvan metalnog ormara, sefa ili sličnog spremišta radi čega je protiv njega nadležnom općinskom Prekršajnom sudu podnesen optužni prijedlog i zatraženo izricanje kazne zatvora od 60 dana i trajno oduzimanje pronađenog pištolja", kazali su u splitskoj policiji.

Pročitajte i ovo 2023. bio je u Hrvatskoj Potvrđena optužnica protiv ubojice djeda Luke Modrića: Nakon njega pobili još šestero civila

Pročitajte i ovo je li strah opravdan? Hrvatska strahuje od dana kada će ovaj čovjek izaći iz zatvora! Tko je Srđan Mlađan, brutalni ubojica s Banovine

Povezane teme