planirao se odseliti u Njemačku

Nakon 10 dana preminuo mladić (22) koji je stradao u prometnoj nesreći za koju je kriv pijani vozač: "Inače se nije družio s njim…“

Ilustracija Foto: Vlado Kos/Cropix
Mladić koji je teško ozlijeđen u prometnoj nesreći na sjeveru Hrvatske u ponedjeljak je preminuo u koprivničkoj bolnici.

Deset dana nakon prometne nesreće između Molvi i Virja od zadobivenih ozljeda je preminuo 22-godišnji Karlo Šmit. Posljednjih deset dana Karlo je proveo u bolnici u Koprivnici gdje su se liječnici borili za život ovog mladića iz Dinjevaca.

Te kobne večeri Karlo se vraćao s proslave Velike Gospe zajedno sa susjedom (23) i njegovom djevojkom (23). Na cesti prema Virju njegov susjed je izgubio kontrolu nad vozilom i sletio u odvodni kanal.

Karlo je zadobio teške tjelesne ozljede, a njegov susjed i djevojka su bili lakše ozlijeđeni. Policijskim očevidom je utvrđeno da je vozač bio pod utjecajem alkohola odnosno da je imao 1,78 promila alkohola u krvi.

Iz PU koprivničko križevačke su poručili da je mladić koji je prouzročio prometnu nesreću uhićen i, nakon kriminalističkog istraživanja, predan pritvorskom nadzorniku. 

Karlova obitelj i prijatelji za Podravski.hr su rekli kako se ne mogu pomiriti sa činjenicom da su ga zauvijek izgubili.

"Huda sudbina je učinila svoje. Inače nije izlazio sa susjedom, ali je na Veliku Gospu htio ići u Molve pa je otišao s njim i njegovom djevojkom. Ostali smo šokirani kad smo čuli što se dogodilo, a duboko u sebi smo se nadali da će dobiti bitku za život i da će biti sve isto kao prije kobnog petka", poručili su.

Iako prognoze liječnika od početka nisu bile optimistične, Karlova obitelj i prijatelji nadali su se drugačijem ishodu. Ispričali su kako se prije kobne nesreće planirao odseliti u Njemačku i tamo raditi.

"Njegovi roditelji i brat i sestra su potpuno shrvani. Kao i mi, deset dana su s nestrpljenjem čekali vijest iz bolnice, a danas je stigla ona koju nitko od nas nije htio čuti", rekli su Karlovi prijatelji.

Pročitajte i ovo istraga se nastavlja Preokret u slučaju naljepnice na automobilu, oglasila se policija

Pročitajte i ovo nesvakidašnja situacija Drama na graničnom prijelazu: Muškarac iz Audija trčao od auta do auta i vikao: "Brate, molim te..."

 

Povezane teme