Nastavljena istraga

Pala još dvojica "ratara" s najveće otkrivene plantaže kod Zadra: Umjesto industrijske konoplje, zasadili 7500 stabljika marihuane

Zadarska policija u kolovozu ove godine otkrila je ogromnu plantažu industrijske konoplje na kojoj je bilo zasađeno 7500 stabljika marihuane. Nastavljena je istraga o "ratarima" koji su je uzgajali.

U zadarskoj policiji nastavljena je istraga najveće otkrivene plantaže marihuane u županiji. Krim istraga je provedena nad dvojicom hrvatskih državljana u dobi od 43 godine.

Prvi 43-godišnjak je, početkom ožujka ove godine pribavio najmanje 7728 sjemenki droge marihuana te materijal potreban za izgradnju plastenika neophodnog za rast sadnica marihuane.

Potom je, zajedno s drugim 43-godišnjakom i prijašnjim osumnjičenicima, na čestici katastarske općine Islam Grčki izgradio plastenik i nabavio materijal neophodan za sadnju sjemenki marihuane.

Sadnice su početkom svibnja dosegle visinu od oko 20-50 cm i presađene na navedenu česticu, na površini od oko 20.000 četvornih metara. Nakon toga je prvi 43-godišnjak nastavio financirati daljnje podizanja plantaže marihuane.

Obojica 43-godišnjaka su pritvorena uz kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Plantaža otkrivena u kolovozu

Policija je u kolovozu provela krim istragu i nad 58-godišnjakom. Plantaža 58-godišnjeg vlasnika registrirana za uzgoj industrijske konoplje prostire se na oko 10 hektara u općini Islam Grčki (zemljište je u vlasništvu Republike Hrvatske).

Biljke su bile zasađene na dijelu zemljišta veličine oko 21 tisuću četvornih metara, a prosječno su visoke oko 165 centimetara i trenutno su u fazi cvatnje.

Policija je, u suradnji sa zadarskim državnim odvjetništvom, obavila očevide te su "veće količine materije" izuzete za vještačenje.

 

Povezane teme