kod Donjeg Miholjca

Užas na cesti: Pijani vozač naletio na pješaka, poginuo je na mjestu

Ilustracija Foto: Getty Images
Od zadobivenih ozljeda pješak je smrtno stradao na mjestu događaja, a vozač osobnog automobila lakše je ozlijeđen.

U naletu osobnog vozila kojim je upravljao alkoholizirani vozač u nedjelju uvečer u Viljevu kod Donjeg Miholjca poginuo je 52-godišnji pješak, izvijestila je u ponedjeljak osječko-baranjska policija.

Prometna nesreća dogodila se u nedjelju, nešto prije 23 sata, kada 33-godišnjak, upravljajući osobnim automobilom, nije prilagodio brzinu kretanja noćnim uvjetima i gustoći prometa te je naletio na 52-godišnjeg pješaka, koji se kretao kolnikom, unatoč postojećem nogostupu.

Od zadobivenih ozljeda pješak je smrtno stradao na mjestu događaja, a vozač osobnog automobila lakše je ozlijeđen. 

Vozaču osobnog automobila naknadno je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 0,55 promila, pa će osječkom Općinskom državnom odvjetništvu biti kazneno prijavljen za kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu sa smrtnom posljedicom.

Pročitajte i ovo tragedija u Zapruđu FOTO Svjedok strašne nesreće u Zagrebu: "Vozač je nakon sudara ispao iz autobusa, koji je nastavio vožnju"

Pročitajte i ovo otišao u ribolov Hrvatu (37) izgubio se svaki trag, obitelj moli za pomoć: Helikopterima i brodovima traže ga u tri zemlje

Povezane teme