Dvostruko ubojstvo

Užas u Slavoniji, sin ubio roditelje! Šokirani susjedi: "Oni su bili jako dobri, a on je bio jako bolestan, čini mi se"

Policija je pronašla tijela 76-godišnjaka i 78-godišnjakinje. Uhićen je 45-godišnjak.

Policija je u četvrtak uhitila 45-godišnjaka kojeg sumnjiče za dvostruko ubojstvo. Kako javljaju iz PU brodsko-posavske, policija je oko 13:50 dobila dojavu o ubojstvu u Slavonskom Brodu, u Ulici sv. Lovre. Na mjestu događaja pronašli su tijela dviju osoba, 76-godišnjaka i 78-godišnjakinje.

Sin koji je ubio svoje roditelje, odmah je i uhićen.

"Policijski službenici u zajedničkoj suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom provode očevid te kriminalističko istraživanje kojim će se utvrditi važne činjenice i okolnosti navedenog događaja", priopćili su iz policije.

Mještani su u nevjerici.

"Ovo je naravno šokantno, to je dvije kuće od mene. Mislim oni su bili svi šutljivi, nitko nije s njim komunicirao. Gospođa je išla u crkvu pa kad bih prošao ona bi me pozdravila, ali on je bio šutljiv", rekao je Matej Lajtner, susjed. Susjedi govore, 45-godišnjak je psihički bolestan. Nije živio s roditeljima, ali često ih je posjećivao.

"Oni su bili jako dobri, a on je bio jako bolestan čini mi se. Bolovao je na živce vjerojatno", rekao je Branko Mitrekanić, susjed.

Policija je dojavu o dvostrukom ubojstvu dobila nešto prije 14 sati. Neslužbeno, nazvao ih je sam počinitelj.

"Očevidom koji je obavljen na mjestu događaja utvrđeno je da postoje osnovane sumnje da je 45-godišnjak hladnim oružjem usmrtio mušku osobu starosti 76 godina i žensku osobu starosti 78 godina s kojima je rodbinski povezan. počinitelj je uhićen i pod nadzorom policijskih službenika", rekao je Davor Smoljan, zamjenik županijske državne odvjetnice u Slavonskom Brodu.

Ni policija ni državno odvjetništvo ne izlaze s više detalja. Oni bi trebali biti poznati kad očevid završi. S mjesta događa u Dnevnik Nove TV javila se reporterka Matea Drmić.

"Policija u ovim trenucima pokušava rasvijetlili što dogodilo i što je sina navelo na ovaj stravičan čin. I dalje traje očevid i još se čeka kako će policija kvalificirati kazneno djelo i hoće li biti teško ubojstvo. Ako bude predviđena je kazna dugotrajnog zatvora. Također procijenit će se koliko je počinitelj bio ubrojiv. Ono što se zna da nije bio u evidenciji Zavoda za socijalni rad" rekao je reporterka. 

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.