Optužnica kleca

Čak i meteorolozi srušili Šlogarovu priču!

Slika nije dostupna
Iskaz beskućnika Mladena Šlogara ruše meteorolozi! Nakon jučerašnjih proturječnih iskaza policajaca, koji su ga priveli, pokazalo se da nisu istinite čak ni Šlogarove tvrdnje da je u noći nakon ubojstva padala kiša!

S vremenskim prilikama, Mladen Šlogar upao je u još jednu nepriliku. Da je kišilo noć nakon krvavog zločina, dok se on skrivao u grmlju nedaleko od Jankomira, očito je, samo sanjao. Jer padaline, o kojima je 61-godišnji beskućnik pričao u istrazi pred sucem, meteorološke karte, nisu zabilježile. Niti jedna od čak četiri postaje na zagrebačkom području. Listopadsko nebo bez oblaka, slučaj prepun novih nelogičnosti. Odgovore je još jučer tražio i sam sudac, iznerviran različitim iskazima svjedoka. Natjerali su ga na šetnju zaprešićkim sjenikom, odnosno tajnim Žilinim prenoćištem.

>> Slučaj Šlogar: Sjenik nije riješio nesuglasice

Šlogarovo navodno sklonište danas je zapušteno i prazno. Noć nakon ubojstva nije spavao u sjeniku, no tamo je čuvao oružje, koje je i krunski dokaz. Bez obzira što ga se nakon zločina mogao riješiti, on to nije učinio. Da je bacio pištolj od kojeg se 14 godina nije odvajao, bio bi korak do gotovo savršenog ubojstva. Oružje i priznanje na policiji da je pucao 26-godišnju odvjetničku vježbenicu, dokazi su, kojima ga
za sada drže u šaci. No, zbrka na suđenju, otvorila je nove sumnje.

Kakva god objašnjenja bila, u ovakav igrokaz Ivanin otac, nikad nije povjerovao. Kao ni u osvetničke motive prema njemu. 'Motiv je laž! On ako je ubio, ubio je po nečijoj instrukciji i naredbi, ili zapovijedi. Ako nije ubio, onda je podmetnut, da se stvar pomuti do kraja. Netko mu je u tom slučaju obećao da će brzo izaći van', zaključio je Zvonimir Hodak, otac ubijene Ivane Hodak. Prije osam mjeseci, tadašnji ravnatelj policije, uvjeravao je upravo u suprotno, siguran da u mreži imaju pravi ulov. Tužiteljstvo će se nakon policije itekako morati namučiti da optužnica ostane na čvrstim nogama. Jer Šlogarovu priču čak su i meteorolozi srušili.

Povezane teme