Bacio bombu na radnika

Slika nije dostupna
Ante Grizelj, 36-godišnji pripadnik HV-a, bacio je bombu na 24-godišnjeg Ivicu Gunjaču, i to dok je u stanu iznad njegova, na drugom katu Plinarske 21, dovršavao stolarske radove.

"Ušao je u stan, vrata su bila otvorena. Prišao mi je s leđa, samo sam čuo: “Što radiš?” Bomba mi je doletjela pod noge. Bacio sam se kroz vrata, ali nisam uspio izbjeći eksploziju", rekao je Gunjača, nakon što su ga liječnici pregledali na Hitnom kirurškom prijamu splitske KB. 

U nogama, tijelu i ruci ostalo mu je 10 gelera! Unatoč pogibeljnoj situaciji djelovao je vrlo pribrano i smireno. Svjestan je i sam koliko je sreće imao.

Grizelj se nije smirio jednom eksplozijom, nego je otrčao po drugu bombu i s izvađenim osiguračem dočekao policajce. Prijetio je da će se raznijeti, no nakon kraćeg, ali dramatičnog pregovaranja – predao se! Priveden je na kriminalističku obradu. 

" S njim dosad nije bilo nikakvih problema. Uplašio se Ante za svoju 8-godišnju kćer da će joj pasti nešto po glavi. Rat je jedva preživio. Bio je teško ranjen u ruku u Slavonskom Brodu", rekao je jedan Antin susjed. Gunjača se ne može sjetiti da je Grizelj prijetio tijekom dana. Tek je dva dana u stanu, koji je kupio neki Irac, pa ga preuređuju.

Tvrdi da je Grizelj nakon prve eksplozije bombom prijetio i njegovu ocu Borisu, koji se upravo vratio u stan s toplom kavom iz obližnjeg lokala. Završavali su posao i spremali se kući. Eksplozija je odjeknula starim splitskim Varošem. Uznemirila je okolne stanare, a čula se, kažu, i na tomboli koja se tradicionalno igra kod starog Hajdukova placa. 

Grizelj je trenutačno na bolovanju. Policajcima se čini da boluje od PTSP-a.

Povezane teme