Sportska legenda

[VOZILI SMO] Volkswagen Golf GTI Event

Na stazi u Novom Marofu imali smo prilike isprobati sedmu generaciju legendarnog sportskog Volkswagena. Pitom i udoban u svakodnevnoj vožnji, GTI se na trkaćem asfaltu pretvara u zvijerku koju malo tko može uhvatiti. Zabava je bila zajamčena.

 

Malo je automobila koji su tijekom godina stekli reputaciju poput one koja prati volkswagenov Golf GTI. Automobil s kojim je započela [i]Hot hatch[/i] revolucija, GTI je od prve izvedbe bio automobil koji prednjači svojim performansama, a pogotovo, odnosom cijene i performansi. Tako je ostalo i do danas. Uz to, Golf GTI je automobil oblikovan "s mjerom", ne pretjerano napadan i to mu je jedna od temeljnih odlika, također od prve generacije.

Proteklog tjedna na stazi u Novom Marofu imali smo prilike isprobati ovu atraktivnu izvedbu volkswagenovog bestsellera. Pod budnim okom vrhunskih instruktora, vidjeli smo što GTI sve može u sigurnom okruženju trkaće staze, kako ubrzava, koči i koliko je uvjerljivo brz DSG mjenjač. Ovaj automobil još nas je jednom uvjerio da je u uskom krugu sportskih automobila iz C segmenta Golf GTI vodeći model. No, pored sportskih performansi, ovo je i univerzalan automobil praktičan u svakodnevnoj upotrebi. Golf GTI kao jedini auto u obitelji? Zašto ne!...

Cijeli članak pročitajte na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.