Napokon pravi Megane

Renault Megane Renaultsport 265 Trophy

Renault je neočekivano predstavio svoj nabrži cestovni automobil u ponudi. Megane RS 265 Trophy bit će proizveden u ograničenoj seriji, a automobil je predstavljen javnosti netom prije velikog debija zakazanog za Nürburgring ovog vikenda.

Novi model temelji se na Megane Coupeu predstavljenom 2008. godine. Renaultsport 265 Trophy pogoni 2.0-litreni benzinac s turbo punjačem koji dostavlja fantastičnih 265 KS i 360 Nm okretnog momenta dostupnih između 3.000 i 5.000 o/min, a uparen je sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem koji snagu prenosi na prednje kotače. Ovaj novi uzbudljivi hatchback može se pohvaliti impresivnim omjerom snage i mase od 191 KS po toni.

Povećanje od 15 KS i 20 Nm u odnosu na standardni Megane RS model postignutov je zahvaljujući poboljšanjima u maksimalnom tlaku turbo punjača te novom sustavu usisa zraka koji je prilagođen za rad u uvjetima većeg tlaka i više temperature.

Renault Megane RS 265 Trophy do stotke će ubrzati za točno 6 sekundi (za 0,1 sekundu brže od standardnog Megane RS modela), a brzinomjer se penje do maksimalnih 254 km/h čime je brži od svih onih elektronički ograničenih njemačkih performansnih limuzina.

Megane RS 265 Trophy temelji se na Cup modelu. Šasija je ostala ista, a neka tehnološka riješenja došla su ravno s Megane Trophy trkaćeg automobila. Tu je i diferencijal s ograničenim proklizavanjem.

Popis osnovne opreme je vrlo impresivan: u to ulaze Recaro sjedala s žutim sigurnosnim pojasevima i drugim ukrasnim detaljima, standardna 'Liquid Yellow' boja karoserije, crvene 'Trophy' oznake na prednjem usisniku zraka, LED dnevna svjetla te Renaultsport Monitor, uređaj koji preko zaslona u automobilu prikazuje informacije o radu motora, prolazna vremena i slično.

Visoko-performansne Bridgestone Potenza RE050A gume garantiraju budućim vlasnicima ovog limitiranog hatchbacka izvrsnu prianjivost u suhim i kišnim uvjetima a montirane su na sjajnocrne 19-inčne 'Speedline' aluminijske naplatke s crvenim obrubom.

Novi Megane RS 265 Trophy proizvest će se u samo 500 primjeraka tako da se svi zainteresirani moraju požuriti ako žele naručiti jedan ovakav automobil za sebe. Narudžbe će se početi zaprimati od 20. lipnja dok bi prvi primjerci mogli ugledati svijetlo dana krajem srpnja.

Ovo je napokon pravi sportski Megane kojeg smo dugo čekali. Samo malo povečanje snage i vrhunska šasija dovoljne su da Megane napokon postane pravi konkurent Golfu R ili Focusu RS. Vrhunski!!!